Home » Automatinis veršelių girdymas – šėrimo automatas keičia Jūsų darbą su veršeliais
Ferma Straipsniai Veršeliai

Automatinis veršelių girdymas – šėrimo automatas keičia Jūsų darbą su veršeliais

agroinfo, verseliai, automatinis verseliu girdymas

Greitai pastebėsite, kaip automatinis veršelių girdymas su šėrimo automatu keičia Jūsų darbą su veršeliais: visą svarbią informaciją visada turite po ranka – tiek automate, tiek šėrimo stotelėje, tiek ir jūsų mobiliajame telefone.

Spartesnis yra ne tik pieno paruošimas, bet ir automatinis valymas. Pagaliau automatinis veršelių girdymas pienu yra toks pat patogus kaip ir šėrimas pieno pakaitalais.

Visada šviežiai sumaišytas

Veršelių šėrimo automatas kiekvieno veršelio pieną sumaišo visada šviežiai. Bet koks pieno likutis yra išleidžiamas iš sistemos darant ilgesnes pertraukas tarp šėrimų. Kiti šėrimo automatai pieną laiko talpose. Tokiu būdu 40 °C temperatūroje laikomame piene bakterijų skaičius padvigubėja kas 20 minučių.

Ramūs ir paklusnūs veršeliai

Kadangi CalfExpert neriboja šėrimo laiko, veršeliai gali ateiti ir atsigerti bet kuriuo metu. Veršeliai nebematys jūsų kaip “maisto tiekėjo”, todėl liks ramūs žmonėms įėjus į tvartą. Jaunesni ir silpnesni veršeliai šėrimui gali skirti tiek laiko, kiek nori, kad išgertų visą jiems skirtą dienos racioną.

Metabolinis programavimas

Intensyvus šėrimas pirmomis telyčaitės gyvenimo savaitėmis vėliau lemia žymiai didesnę pieno gamybą jai užaugus. Tačiau tinkamas veršelių nujunkymas, pvz. po ad libitum etapo, kiekvienam veršelio savininkui sukelia ypatingų iššūkių.

Efektyvus pieno pakaitalo sumaišymas

Lankstus šėrimas taip pat reiškia, kad įvairių rūšių pieno milteliai ir priedai turi būti sumaišyti optimaliai ir be jokių gumulėlių. Laipsniškai valdomas PowerMixer maišytuvas maišymą pradeda palengva, kad būtų išvengta purslų, o po to pradeda intensyviai maišyti pieno pakaitalo miltelius.

Automatinis veršelių girdymas – šėrimo automatas keičia Jūsų darbą su veršeliais straipsnio tęsinys.

Naudingi sprendimai: sulietuvinta bandos valdymo programa, turinti stiprų palaikymą lietuvių kalba, modernūs veršelių laikymo sprendimai, aukštos kokybės pieninių galvijų sperma, kurią galima įsigyti net ir internetu. Straipsniai pieno ūkio valdymui.

Daugiau naudingų straipsnių apie veršelių auginimą.