Mėgino įsitvirtinti Latvijoje, bet teko trauktis – į ten neįsileido lietuviai. Šilutės rajono ūkininkas Vytautas Buivydas siekė pieną parduoti ne tik Lietuvoje, bet ir kaimyninėje Latvijoje. Tačiau vyras liko nusivylęs, pasak jo, užsienio valstybės yra glaudžiai susijusios su Lietuvos didžiaisiais perdirbėjais, tad jam galimybių ten nėra. Plačiau
Tyrimas: visiškai ekologinis ūkininkavimas padidintų teršalų kiekį. Perėjus prie 100 proc. ekologiško maisto gamybos Anglijoje ir Velse bendras šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimas padidės, rodo naujausias tyrimas. Plačiau
Ketozė – gerai žinoma, bet neišspręsta problema. Karvių produktyvumas didėja, tad neigiamo energijos balanso sukeliamų problemų daugės, dėmesio ketozės profilaktikai reikės vis daugiau. O šios ligos gydymas dažnai būna sudėtingas. Veterinarijos gydytojas dr. Danielius Starevičius, važiuodamas per Lietuvos pieno ūkius sako matantis įvairių situacijų – vienuose ūkiuose sergamumas ketoze mažas, kitur problema gana aštri. Plačiau
Vokiečių ūkiams – privalomos sėjomainos ir humuso didinimas. Vokietijos žemės ūkio ministrė Julija Kliokner (Julia Klöckner) pristatė šalies žemės ūkio plėtros iki 2035 metų scenarijų, į kurį įtrauka net 50 skirtingų priemonių, kurių tikslas – ne tik padidinti dirvožemio našumą ir išlaikyti pasėlių stabilų derlingumą, bet ir mažinti klimato pokyčius. Plačiau
Virtualiose ganyklose ieško didesnių primilžių. Pieno ūkis šalia Rusijos sostinės eksperimentuoja su virtualios realybės akiniais karvėms. Tikimasi, kad technologija padės sumažinti gyvulių patiriamą stresą ir padidinti primilžius, rašo „Euronews“. Plačiau
Cukrininkų sezoną lydi dvejopos nuotaikos. Lietuvos cukrinių runkelių augintojai ir perdirbėjai ruošiasi sezono pabaigtuvėms. Tačiau nuotaikos dvejopos – nors derlius buvo neblogas, pagaminta nemažai cukraus, cukrinių runkelių kaina pasaulio rinkoje žema, todėl didelio pelno cukrinių runkelių auginimas nei jų augintojams, nei perdirbėjams dar neatnešė. Plačiau