Norint užauginti sveikus veršelius būtina juos nuo gimimo girdyti krekenomis. Svarbu ne tik sugirdomų krekenų kiekis, bet ir jų kokybė. Baltymų ir imunoglobulino kiekis krekenose parodo, jų kokybę, tačiau krekenų švara yra taip pat labai svarbi. Esant dideliam bakterijų kiekiui, krekenas veršelis įsisavins žymiai sunkiau. Be to, bakterijos krekenose gali sukelti įvairias veršelių ligas.
Bakterinis krekenų užterštumas gali atsirasti tiek jo surinkimo, tiek ir saugojimo metu. Dažnai fermų darbuotojai nekreipia dėmesio į krekenų laikymo temperatūrą, o dėl netinkamos saugojimo temperatūros bakterijos krekenose dauginasi žaibišku greičiu. Esant temperatūrai nuo 32.2° iki 37.8° C, bakterijų kiekis padvigubėja kas 20 minučių. Tačiau jeigu krekenos yra atšaldomos iki 15.6° C, bakterijų kiekis padvigubėja per 150 minučių, o esant 4.4° C – per daugiau nei 24 valandas! Todėl tik greitas pamelžtų krekenų ataušinimas išsaugo aukštą jų kokybę. Rekomenduojama ataušinti krekenas iki 15.6° C per pirmą pusę valandos po surinkimo, ir iki 4.4 °C, per ateinančias dvi valandas.
Paprasčiausias fermose naudojamas būdas – įdėti krekenas į šaldytuvą iš karto po pamelžimo – nėra pas geriausias būdas krekenų kokybei išlaikyti. Prieš šį veiksmą būtina atvėsinti krekenas.
Lengviausias atvėsinimo variantas – butelių su ledu dėjimas į grynas krekenas santykiu 1:4. Naudojant šį metodą krekenos iki 15.6° C atvės per 30 minučių. Vėliau jau krekenas galima dėti į šaltytuvą ar šaldiklį.
Kitas būdas sumažinti bakterijų augimą krekenose – maisto konservantų (pvz. kalio sorbato) naudojimas, kuris bakterijų dauginimosi laiką prailgina apie 10 kartų. Šiuo atveju konservantai turi būti dedami į krekenas iš karto po jų surinkimo ir viskas kruopščiai išmaišoma. Fermos darbuotojai turi ne 20, o 200 minučių krekenų atšaldymui.
Dar viena galimybė krekenų kokybei palaikyti – specializuoto krekenų atšildytuvo, kuris turi atvėsinimo funkciją, arba krekenų pasterizatoriaus (Perfect Udder) naudojimas. Šis sprendimas kainuoja ūkiui brangiau, tačiau taip yra taupomas personalo darbo laikas ir užtikrinamos higienos sąlygos, nes krekenys nuo užpylimo, užšaldymo, atšildymo ir sugirdymo neturi sąlyčio su oru.