Pieno milteliai veršeliams ir pienas prieš girdymą turi būti atitinkamai paruošiami. Paruošimo procese yra pakankamai niuansų, kuriuos reikia žinoti ir mokėti paruošimo procesą atlikti teisingai. Tinkamiausią paruošimą įgalina atlikti pieno pasterizatorius arba automatinė veršelių girdykla. Plačiau apie gėralo paruošimo ypatybes galima paskaityti straipsnyje “Veršelių girdymas. 5 dažniausiai pasitaikančios klaidos”.
Tinkamas sugirdymas
Šiame straipsnyje daugiau dėmesio skirsime klausimui, kaip tinkamai sugirdyti. Kad tinkamai paruošti pieno milteliai veršeliams ir pasterizuotas pienas atneštų maksimalią mitybinę naudą, reikia atkreipti dėmesį į keletą veiksnių, kurių pagrindiniai: girdomo gėralo temperatūra, girdymo režimas, indų švara.
Įdiekite savo ūkyje
Dalijamės paprastu ir aiškiu vadybiniu veršelių girdymo protokolu, kurį lengvai pritaikysite savo ūkyje. Tai kas protokole vadinama “pienu” gali būti suprantama kaip: pasterizuotas pienas; gėralas paruoštas iš pieno pakaitalo (miltelių), arba abiejų šių komponentų (pasterizuoto pieno ir pieno pakaitalo) mišinys.
Veršelių girdymo pienu protokolas straipsnio tęsinyje.
Naudingi sprendimai: sulietuvinta bandos valdymo programa, turinti stiprų palaikymą lietuvių kalba, modernūs veršelių laikymo sprendimai, aukštos kokybės pieninių galvijų sperma, kurią galima įsigyti net ir internetu. Straipsniai pieno ūkio valdymui.
Daugiau naudingų straipsnių apie veršelių auginimą.